5 redenen om te werken bij: Vitens!

5 redenen om te werken bij: Vitens!

Waterbedrijf Vitens zoekt versterking in de vorm van een Specialist Elektrotechniek. Wij waren benieuwd naar het verhaal achter de vacature! Om daar meer over te horen spraken we met Rob Mecklenfeld, Specialist Coördinator Elektrotechniek. Het ging over zijn functie, het team, zijn werkzaamheden en Vitens als werkgever. Dat brachten wij terug naar vijf redenen om bij Vitens te werken!

1. Vrijheid in locatie en planning

De reden die meermaals naar voren kwam is de vrijheid die Vitens biedt. Rob verklaart hoe de vrijheid zich uit: “De Specialist Elektrotechniek is een mobiele functie. Degene die deze rol gaat vervullen, is medeverantwoordelijk voor de veiligheid en onderhoud van de elektrotechnische installaties op de productielocaties. Je komt veel op de productielocaties, maar werkt ook veel vanuit huis. Eigenlijk is het aan jou om te bepalen waar jij op welk moment bent. Zelf ben ik ongeveer 1/3 deel van mijn tijd op ons hoofdkantoor in Zwolle, 1/3 deel thuis en het laatste deel op de productielocaties.”

Niet alleen de locatie is flexibel. “Ook de tijden zijn aan jezelf. Ik heb collega’s die een stuk eerder beginnen, zodat zij ’s middags nog wat uurtjes thuis kunnen zijn. Zo ben ik zelf op vrijdag zo vaak mogelijk thuis, zodat ik met de kinderen kan lunchen! Die vrijheid is mij ontzettend veel waard!”

2. Ontspanning en sociaal aspect

Die vrijheid uit zich ook in de cultuur op de werkvloer. Een van de eerste zichtbare uitingen van die vrijheid was al aanwezig in de kantine waar we spraken met Rob. Twee mannen stonden een potje tafeltennis te spelen om het hoofd leeg te maken. “Dat is toch bijzonder, als je werkgever dat mogelijk maakt?” Spreekt Rob als hij mij ziet kijken. “Er is gewoon veel ruimte om tussen de bedrijven door even met elkaar op informele wijze te praten en ontspannen. In mijn beleving draagt dat bij aan de productiviteit!”

3. Opleidingen

Een andere reden om voor Vitens te kiezen vindt Rob de opleidingsmogelijkheden die er zijn. Er is niet alleen budget beschikbaar voor opleidingen die direct relevant zijn voor je werkzaamheden, maar ook voor opleidingen die jou in de toekomst helpen om verder te komen. Dat geeft aan hoe belangrijk Vitens persoonlijke ontwikkeling vindt.”

4. De functie

Deze reden gaat niet zozeer over Vitens als werkgever, maar meer over de functie. Wij vroegen Rob naar de ‘gemiddelde werkdag’. Na een stilte besloot Rob: “Een gemiddelde dag heb ik eigenlijk niet. Ik heb ontzettend veel variatie in mijn werkzaamheden. Vergaderen, beoordelen en rapportage van installatie, inspectieverzoeken indienen bij opdrachtgevers, voortgangsbewaking van het onderhoud en storingsanalyses. Geen dag is het zelfde. Dát maakt het zo leuk.”

5. Het product!

Als laatste, maar zeker niet de minste reden, noemt Rob het product van Vitens. “Water is toch een fantastisch product?! Er is niets zo belangrijk als water, behalve zuurstof. Iedereen vindt iets van water en er zijn ongelofelijk veel kwaliteitsparameters. Wie denkt dat water saai is, zou zich er eens in moeten verdiepen!”

Klinkt Vitens als een organisatie waar jij jezelf ziet werken? Momenteel zoeken we behalve een Specialist Elektrotechniek, ook voor andere afdelingen versterking! Kijk eens op deze pagina, of vraag ernaar bij Thomas Snoeijer.