René Brinkman

“Samen in gelijkwaardigheid persoonlijke groei en effectiviteit realiseren door middel van mindful coachen, mijn nieuwsgierigheid en resultaatgerichtheid.”

Als jongetje wilde René al de magie van techniek doorgronden. Hij maakte als jongetje bommetjes en was eindeloos aan het knutselen. Dat was genoeg reden om aan de TU Eindhoven een opleiding in Chemische Technologie te volgen en zich te specialiseren in kunststoftechnologie. Zijn specialisme stelde hem in staat om in veel keukens een kijkje te nemen, waaronder Gasunie, DSM en diverse Philips vestigingen. In 2011 stapte René over van de operationele praktijk naar de wereld van consultancy. In zijn bage zit waardevolle ervaring met onder meer change management, kwaliteits- en veiligheidstrajecten, leadership en teambuilding.

Technici met een goed verhaal

“De Nederlandse Industrie maakt een geweldige ontwikkeling door, met als hoofdthema’s: innovatie, duurzaamheid en kostenefficiency. De fase van blindelings processen outsourcen is voorbij. We doen het voortaan zélf. Met een generatie technici die out of the box durft te denken. Tehnici die technisch vernuft koppelen aan creativiteit, lef en een goed verhaal. Ik ben verbonden als coach bij de Target Academy, omdat ik me graag beschikbaar stel voor deze technici!”

Doorvragen en confronteren

Vanuit de praktijk kan René je boeiende voorbeelden geven van medewerkers waarvan hij de effectiviteit naar de hoger niveau wist te brengen. Dat deed hij door ze te confronteren met specifieke gedragingen en blokkades weg te nemen. René vraagt veel door en waakt ervoor om zelf de antwoorden in te vullen. “Mijn kennis van (proces)techniek gaat samen met mijn mensenkennis en inlevingsvermogen die beide voortkomen uit nieuwsgierigheid en oprechte belangstelling. Als gecertificeerd mindfulness-trainer ga ik op zoek naar die krachten die maken dat je je rol effectief en met veel plezier uitvoert.”

De juiste balans

Zelf ervaart hij dat fit blijven helpt om je hoofd helder te houden. René kent de geheimen en deelt die graag met ambitieuze professionals. Hij put uit zijn veelvuldige werkpraktijk, maar ook uit zijn passie voor sport. Hij beoefende jarenlang op hoof niveau de triatlon, zit graag op zijn mountainbike en maakt (berg)wandelingen. “Sport is een geweldig middel om met jezelf in verbinding te blijven: om de juiste balans te creëren.