Rob Bensdorp

“Coaching is geen doel op zich, maar een middel om je persoonlijke effectiviteit te verhogen. Hierbij sta ik voor een no-nonsense aanpak waarbij de gecoachte centraal staat.”

Rob typeert zichzelf niet als echte chemicus/techneut: “Mijn kracht zit in de verbinding tussen techniek en management. Ik bouw graag bruggen tussen de werkvloer en de toplagen van de organisatie.” Om zich daarop toe te leggen heeft Rob een in 2005 zijn eigen bedrijf opgezet: Bensdorp Management Services.

Hiërarchische verschuiving

De verschuiving van hiërarchie binnen organisaties zorgt ervoor dat ‘empowerment’ van technisch talent essentieel wordt. “Ik zie een enorme behoefte aan ‘sturende techneuten’ die het overzicht weten te bewaren. Daarvoor moeten technici de grote lijnen zien, prioriteiten kunnen stellen, draagvlak creëren en verbanden leggen.”

Pragmatische coaching

Dat is waar Rob professionals graag bij helpt. Hij kent de processen en heeft in de praktijk geleerd structuren te doorgronden en aanwezige expertise in te schatten. “Die kennis en ervaring breng ik graag op een pragmatische manier over. Niet te zweverig, maar lekker praktisch. Ik ga echt naast je staan om samen het krachtenveld binnen je opdracht en werkomgeving in kaart te brengen. Als je de structuren, lijntjes en mechanismen eenmaal kent en herkent, kun je je eigen effectiviteit snel maximaliseren. Een voorwaarde is wel dat je jezelf openstelt en intrinsiek gedreven bent om jezelf te verbeteren. Dat je je werk belangrijk vindt, maar net als ik, ook een levensgenieter bent. Dan ben ik je man.”

Franse schoonheid

Rob woont met zijn vrouw en drie zoons in Twello. Ze zijn allemaal even bezeten van Frankrijk, waar sinds jaar en dag de bestemming van de gezinsvakantie ligt. Vaak in combinatie met gezamenlijke watersportactiviteiten. “Dan zijn we een team en maken we een hoop lol.”