Sieger Volkers

Sieger, momenteel CEO bij De Waal Staal in Deurne, gebruikt als coach zijn brede ervaring in verschillende vakgebieden. Hij is actief geweest op diverse (commerciële) management- en directiefuncties in onder meer de maakindustrie, de telecommunicatie en IT. Op zijn huidige positie doet hij datgene waarin hij op zijn best is: directe invloed uitoefenen op tastbare producten en processen.

Kansen pakken

“Techniek bepaalt ons leven en de toekomst. Daarbij zijn technische kennis en skills leidend. Maar ik zie in de praktijk dat er méér is. Kansen blijven soms liggen door gebrek aan communicatieve vaardigheden, zelfvertrouwen, overtuigingskracht of presentatiekwaliteiten. Dat is zonde, voor jezelf en voor de organisatie waar je werkt. En het is vooral onnodig. Door te investeren in je persoonlijke ontwikkeling overwin je effectiviteitsbarrières.”

Effectief gedrag en carriéreplanning

In zijn werk als CEO en toezichthouder beleeft Sieger veel plezier aan interactie, aan sparren en elkaar een spiegel voorhouden. “Als anderen zich daardoor beter manifesteren, geeft dat voldoening. Ik voel me goed in mijn rol als coach en hoe meer professionals daarvan profiteren, hoe beter. Voor technische kennis en skills heb je mij niet nodig, maar als je worstelt met leiderschapsuitdagingen, effectief gedrag, carrièreplanning, doelen stellen en stappen formuleren, ben ik direct beschikbaar.”

Werken met concrete cases

“In mijn werkwijze begin met met vragen en dóórvragen. Wat zijn je doelen en ambities? Wat motiveert je in je werk? Waar loop je tegen aan en wat is daar de oorzaak van? Vervolgens ga ik het liefst aan de slag met concrete cases. Door te werken met specifieke uitdagingen ben je in staat jezelf te ontwikkelen.”

“Maximaliseer jouw persoonlijke kracht”