Geurt over zijn functie bij Suiker Unie

Geurt over zijn functie bij Suiker Unie

“Soms voelt het alsof ik tussen twee ontzettend leuke banen wissel.” Geurt Witterholt werkt via Target als Procestechnoloog/Productieleider bij Suiker Unie. Waarom het lijkt alsof hij niet één, maar twee banen heeft? Geurt vertelt het in dit artikel.

Achtergrond

Vanuit mijn studieachtergrond in Procestechniek en Levensmiddelentechnologie, heb ik bij verschillende bedrijven functies gehad op het gebied van Procestechnologie, R&D en uiteindelijk ook als Manager Quality & Innovation. Eind vorig jaar begon het bij mij te kriebelen om de volgende stap te zetten. Ik gaf op LinkedIn aan dat ik open stond voor een nieuwe functie en al vrij snel daarna kwam ik in contact met Robin Dijk.

Nieuwe functie

Samen hebben we mijn wensen en ambities naast vraagstukken in de markt gelegd. Daarna is het snel gegaan. De functie van Procestechnoloog/Productieleider bij Suiker Unie sloot goed aan, al had ik vrij beperkte leidinggevende ervaring. Via de Target Academy ligt de focus op het verkrijgen van inzichten op dit gebied. Inmiddels ben ik met veel plezier zo’n 5 maanden werkzaam in de nieuwe functie.

Campagneperiodes

Bij Suiker Unie werken we in verschillende campagneperiodes. Iets waar ik nog niet eerder mee gewerkt had en wat bijzonder is om mee te maken. Tijdens de campagneperiodes maken we suiker, in de intercampagne periodes optimaliseren we het productieproces, om tijdens de volgende campagne nóg efficiënter te zijn. Het is mooi om te zien hoe we dat met een gedreven team doen.

Productie

In de eerste periode waarin ik bij Suiker Unie werkte, heb ik vanwege Corona veel thuis kunnen werken. Momenteel zitten we in een campagneperiode van vijf weken, waarin ik me samen met mijn collega’s volledig focus op de suikerproductie. Gezamenlijk sturen we op een zo efficiënt mogelijk verloop van het productieproces binnen de gestelde kaders van (product)kwaliteit, veiligheid en milieu.

Analyseren en optimaliseren

Tijdens de campagne verzamelen we veel procesdata en productanalyses. Met deze data analyseren en optimaliseren we als de campagneperiode voorbij is. Zo heb ik een deel van het jaar vooral een analytische functie in de productie in 5-ploegendienst. Het andere deel van het jaar dien ik verbetervoorstellen in om het bestaande productieproces te verbeteren. Enorm dynamisch!

De functie van Geurt is slechts één van de vele mogelijkheden in de markt. Ben je benieuwd welke stap er echt bij jou past? Robin gaat graag met je in gesprek om daar achter te komen.

Geurt Witterhold: Procestechnoloog