“Het vaste contract bevestigt mijn gevoel”

“Het vaste contract bevestigt mijn gevoel”

In augustus dit jaar heeft Eric Karlas zijn contract voor onbepaalde tijd bij Vitens mogen ondertekenen. Eric is in de rol van Senior Projectleider Procesautomatisering/Elektrotechniek ruim één jaar gedetacheerd geweest via Target. Wij vroegen hem hoe hij terugkijkt op deze periode!

De rol van Eric

In de rol van Senior Projectleider is Eric verantwoordelijk voor ontwerpwerkzaamheden, planning en budget van projecten op het gebied van elektrische installaties op de drinkwater productielocaties van Vitens. “Ik heb meerdere projecten tegelijk lopen in de verschillende fasen van het project. Dat houdt het werk afwisselend! Het gaat om ruimte, kosten en tijd inschattingen tot het begeleiden van aannemers! Communicatie en het gezamenlijk werken naar een gemeenschappelijk doel spelen hierin een belangrijke rol.”

Een terugblik

“Hoe ik terug kijk op mijn periode bij Target? Nou, ik denk dat de manier waarop ik hier terecht ben gekomen wel illustreert dat dat erg positief is! Op het moment dat Hans contact opnam met de vraag of ik geïnteresseerd was in een mogelijkheid bij Vitens, was ik net hersteld van een burn-out waardoor ik langere periode uit de roulatie was. Ik heb een grote drive, waardoor ik soms teveel eiste van mijzelf. In de herstelperiode heb ik geleerd te doseren, dicht bij mijzelf te blijven en activiteiten te doen waar ik blij van word.”

Spannende stap

“Ik deed destijds vrijwilligerswerk om ongedwongen te ontdekken wat mijn mogelijkheden waren en weer in een werkritme te komen. De stap terug naar het bedrijfsleven was best spannend. Het contact met Target, en dan specifiek met Hans Haselhorst, heeft me daarin enorm geholpen. Met name het gegeven vertrouwen, de persoonlijke benadering, ‘mensgerichtheid’ en de zorgvuldigheid zijn erg waardevol gebleken.”

Rustige opstart

“Samen hebben we de mogelijkheden onderzocht om weer opnieuw te beginnen met opbouwen, zonder de situatie waar ik uit kwam uit het oog te verliezen. Ik ben gestart met een proefplaatsing van 3 maanden, waarin ik rustig kon opstarten. Na deze succesvolle opstart, waarin veelvuldig contact was met Hans alsook de teammanager van Vitens, ben ik voor een jaar verder gegaan in dezelfde rol. Ook tijdens dit jaar had ik regelmatig contact met Hans en de teammanager van Vitens over het verloop.”

Vast contract

“De flexibiliteit van zowel Target als Vitens hebben ervoor gezorgd dat ik nu in deze positie zit! Daardoor ben ik voor mijn gevoel verder dan ik vooraf had verwacht! Het vaste contract is daarin voor mij een bevestiging en ik kijk uit naar de tijd die nog gaat komen bij Vitens!”