In dienst bij Bilfinger Tebodin na jaar Target: Reindrik Huizing

In dienst bij Bilfinger Tebodin na jaar Target: Reindrik Huizing

Na een inleenperiode treedt Reindrik Huizing in vaste dienst bij Bilfinger Tebodin: een opdrachtgever die zijn ambities ondersteunt en faciliteert. Hij geeft een vervolg aan zijn rol als Process Engineer! Na een jaar via Target gewerkt te hebben vroegen wij hem naar hoe hij terugkijkt op het afgelopen jaar, maar vooral ook wat zijn ambities zijn voor de komende jaren!

Achtergrond

Voordat Reindrik via Target aan de slag ging, heeft hij meerdere jaren als Freelance Process Engineer bij Danone gewerkt, waar hij zich bezig hield met de inbedrijfstelling van een nieuwe sproeidroger en de verpakkingslijn van Danone.

Wensenlijstje

Na een mooie reis naar Colombia, besloot Reindrik weer een vaste baan te zoeken. Reindrik wilde namelijk, behalve vakinhoudelijk, ook persoonlijk groeien. “Mensen aansturen is waar mijn ambitie ligt! Dat heb ik ook aangegeven in gesprekken met Target. Mijn ervaring ligt in de feed- en food markt, maar ik ben wel nieuwsgierig naar de andere markten. Op basis van mijn wensen ging Target voor mij op zoek!”

Vervolgstap

Daaruit vloeiden snel drie opties waar Reindrik zijn loopbaan kon vervolgen. “Dat is natuurlijk het voordeel van de marktkennis die Target heeft. Bij alle opdrachten lag een mooie uitdaging, maar Process Engineer bij Bilfinger Tebodin sloot het meeste aan bij mijn ambities. En dat blijkt nog steeds een goede keuze!”

Eén bedrijf, meer markten

Vanuit Hengelo bedient Bilfinger Tebodin verschillende markten. “Daardoor krijg ik de kans ‘uitstapjes’ te maken naar andere markten. Ik heb pharma bijvoorbeeld altijd erg interessant gevonden, maar mijn kennis en ervaring ligt in de food en feed. Vooral op het gebied van sproeidrogers. Omdat ook in de pharma gebruik wordt gemaakt van (sproei)droog methoden, kan ik mijn kennis ook hier toepassen en vergroten!”

Leiderschap

Daarnaast was Reindrik op zoek naar een mogelijkheid om zichzelf ook persoonlijk te ontwikkelen, vooral op het gebied van leiderschap. Bij Tebodin vervult hij nu regelmatig een Lead Engineer rol: De eerste stap naar het aansturen van specialisten in een project. “En ik volg een cursus Leiderschap en Management. Zo zorg ik ervoor dat ik me ook op persoonlijk gebied ontwikkel. De kosten van de cursus die voor mijn eigen rekening zouden komen zijn trouwens door Target vergoed. Dat geeft mij ook wel het gevoel dat er geïnvesteerd wordt in de ontwikkeling van haar professionals.”

Vaste aanstelling

Voorlopig zit Reindrik naar eigen zeggen goed op zijn plek en is hij blij met zijn vaste aanstelling bij Bilfinger Tebodin. “Ik krijg de kans me te ontwikkelen en actief te zijn in verschillende industriële markten. Ik probeer dan ook vroeg betrokken te zijn bij nieuwe projecten. Regelmatig schakel ik met sales om te sparren over vraagstukken waar zij zich op dat moment over buigen. Uiteindelijk is het natuurlijk mooi om vanaf een vraag een oplossing te zien ontstaan!”