Specialist Elektrotechniek Jeroen over zijn overstap naar Vitens

Specialist Elektrotechniek Jeroen over zijn overstap naar Vitens

Alle professionals die via Target werken, maken op hun eigen manier het verschil bij onze klanten. Iedereen heeft zijn/haar eigen uitdagingen en werkomgeving. Wij geven je graag een kijkje in de dagen van onze collega’s in het werkveld. Deze week spraken we met Jeroen van Beek, Specialist Elektrotechniek bij Vitens.

Overstap

Jeroen maakte in februari de overstap van Talens naar Vitens. Zijn opgedane ervaring als elektrotechnisch monteur, kan hij inzetten bij Vitens als installatieverantwoordelijke. Zijn eerste maanden staan nog in het teken van inwerken, waar vanwege het coronavirus het één en ander is veranderd.

Inwerktraject

“Vitens had een mooi inwerktraject opgesteld. Ik zou namelijk meerdere keren meelopen met zowel installatieverantwoordelijken als werkverantwoordelijken, zodat ik kon zien hoe planningen worden uitgevoerd. Door het virus kon ik echter met beiden slechts twee keer mee naar locatie, dus dat traject is wat verstoord.”

Flexibiliteit

“Inmiddels hebben we het op een andere manier ingericht, zodat ik toch nog goed ingewerkt kan worden, al moet dat nu digitaal. Daarnaast ben ik druk bezig met het afronden van mijn studie HBO Elektrotechniek om mijn kennis bij te spijkeren. Vitens geeft me daarvoor nu extra ruimte, dat is wel prettig. Het geeft denk ik ook wel aan hoe flexibel Vitens is, met een goed beleid.”

Leerschool

“Als het over mijn functie inhoudelijk gaat, verschilt het ook erg van wat ik in mijn vorige functie deed. Als installatieverantwoordelijke ben ik niet zozeer bezig met het verbeteren van de techniek, maar vooral de manier waarop we met technieken omgaan. Ik houd me bezig met het opzetten van inspecties en onderhoud. Ik zie de technieken die we gebruikten in mijn vorige functies dus niet zoveel terug, maar ik heb wél de kennis om snel te herkennen of installaties nog aan de eisen voldoen. Voor mij is dit op het gebied van beleid omtrent de installaties een enorm goede leerschool!”

“Wat leren betreft heb ik denk ik sowieso een goede keuze gemaakt, ook omdat ik vanuit Target binnenkort ga starten met een assessment en een Persoonlijk Ontwikkel Plan, ik ben benieuwd wat eruit gaat komen!”

Heb jij een Elektrotechnische achtergrond en ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou in het verschiet liggen? Neem dan contact op met Thomas Snoeijer.