Vraagstellingen en vacatures in de Procesindustrie

Vraagstellingen en vacatures in de Procesindustrie

Een jaar geleden begon Robin Dijk bij Target als consultant binnen de procesindustrie. Waar hij in augustus 2018 vooral bezig was met het onderzoeken van de ins en outs van deze interessante tak van de industrie, is hij nu in staat snel de link te leggen tussen vacatures in de procesindustrie en de invulling hiervan!

Vraagstellingen

“In het afgelopen jaar heb ik met veel verschillende klanten mogen spreken over hun personele bezetting. Klanten in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook in de farmaceutische en chemische industrie. Het mooie aan deze mix vind ik dat ik me bezig houd met zowel producenten van bijvoorbeeld een voedingsmiddel als eindproduct, als producenten van machines om datzelfde eindproduct te kunnen maken. Ik zie dus de volledige keten van de ontwikkeling van deze producten voorbij komen. Daardoor begrijp ik ook welke vraagstukken in de verschillende bedrijven ontstaan. En dat is zeker nodig om de juiste kandidaat te kunnen vinden!”

Beweging in de arbeidsmarkt

“Vanwege de overlap in deze industrieën, is het mogelijk dat een kandidaat zich hiertussen ook beweegt. Iemand met een chemisch-technologische achtergrond kan bijvoorbeeld in de chemie werkzaam zijn, maar kan zijn ei ook kwijt in de voedingsmiddelenindustrie. Hierdoor zijn er voor veel kandidaten veel kansen om zich breed te oriënteren op een vervolgstap. Dat is vaak zelfs iets waar de kandidaten zelf nog niet bij stil staan.”

Vacatures in de procesindustrie

“Uiteindelijk gaat het de klanten toch om het volgende: welke studie iemand heeft gevolgd of welke achtergrond iemand ook heeft, de kandidaat moet in bijna alle vraagstellingen beschikken over een pragmatisch inslag om de vacature goed in te kunnen vullen. De vertaling van de theorie naar de praktijk is hierin van essentieel belang. Zo zal een technoloog bijvoorbeeld zelf ook de stoute schoenen aan moeten trekken en met zijn overall de machine in moeten duiken om het probleem te achterhalen.”

“Ben jij actief in de procesindustrie en zoek je jouw droomkandidaat? Of ben je zelf toe aan een vervolgstap? Ik denk graag met je mee! Je kunt mij bellen op 06-51253310. Komt dat even niet uit? Stuur dan gerust een WhatsAppje of een mailtje naar robindijk@targettechnology.nl.”